Wat is zeoliet?

Zeoliet is een 100% natuurlijk, vulkanisch, klei-mineraal. Zeoliet is miljoenen jaren geleden ontstaan doordat vulkanische as in zeeën terecht kwam. De vulkanische asdeeltjes reageerden met de zoutionen van de zee en vormden op de bodem een soort kleilaag. Deze poreuze kleilaag heeft zich in der jaren ontwikkeld tot het vulkanische mineraal: zeoliet.

Wat is zeoliet?

Honingraatstructuur Clinoptiloliet Zeoliet

Clinoptiloliet Zeoliet

Er komen in de natuur vele soorten zeoliet voor; o.a. Heulendiet, Mordeniet, Natroliet, Analciem, etc.
Echter één soort zeoliet wordt wereldwijd toegepast als detoxmiddel en dat is: Clinoptiloliet Zeoliet (85% Clinoptiloliet, 15% Dolomitische mineralen).

Gecertificeerde Europese Zeolietmijn

Clinoptiloliet Zeoliet wordt op meerdere plaatsen in de wereld gedolven. Er zijn ca. 40 Clinoptiloliet mijnen te vinden. Het Zeoliet van Froximun is afkomstig van de meest zuivere en schone Clinoptiloliet Zeolietmijn die er te vinden is. Deze mijn komt naar voren als de beste mijn voor Clinoptiloliet als detoxmiddel.

Clinoptiloliet Zeolietpoeder

Het Zeoliet wordt gedolven in de vorm van grote brokken. Vervolgens worden deze brokken vermalen tot Zeolietpoeder. Het Zeolietpoeder wat van de mijn afkomstig is heeft een korrelgrootte van ca. 50 – 150 micron. Deze korrelgrootte is echter niet afdoende voor het menselijk lichaam om te gebruiken voor humane consumptie. Sterker nog, wanneer deze korrelgrootte door mensen wordt geconsumeerd kan dit lijden tot schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Deze korrelgrootte is gevaarlijk voor de slokdarm, maag en darmsysteem.

Eigenschappen van Clinoptiloliet Zeoliet

De wonderbaarlijke eigenschappen van het Clinoptiloliet Zeoliet van Froximun zijn met name te wijten aan de specifieke vindplaats en het activatieproces van het zeolietpoeder.

De vindplaats bepaalt o.a. de honingraatstructuur van het zeolietkristal en de poriegrootte. De poriegrootte van het Clinoptiloliet Zeoliet van Froximun is 0,4 nm (0,4 nanometer = 4 angstrom). De honingraatstructuur en de poriegrootte zijn van wezelijk belang voor de werking als ionenwisselaar en het binden van de zware metalen en gifstoffen.

Door het zeolietpoeder te activeren wordt het reactieve oppervlak van het zeoliet  enorm en kan oplopen tot ca. 600 m2 per gram.  De korrelgrootte van geactiveerd zeolietpoeder is ultra fijn en slechts ca. < 10 micron.

Het poreuze zeolietkristal bestaat uit aluminiumsilicaat verbindingen. Het kristal is van nature negatief geladen en heeft zich, bij de vorming van het kristal, geneutraliseerd met positieve mineralen uit de oer-natuur (o.a. calcium, magnesium, kalium, natrium als ook ijzer).

Ionenwisselaar