FROXIMUN Toxaprevent: Europees gecertificeerd medisch zelfzorgmiddel

FROXIMUN Toxaprevent Zeoliet
Alle FROXIMUN Toxaprevent zeolietproducten op deze webshop zijn Europees gecertificeerde medische zelfzorgmiddelen.

Wat zijn medische zelfzorgmiddelen?
Medische zelfzorgmiddelen zijn vrij verkrijgbare geneesmiddelen die zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn bij uw apotheek of drogist.

Een medisch zelfzorgmiddel is een medisch hulpmiddel bedoeld om te gebruiken voor zelfzorg ter diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten. Het wordt doorgaans gebruikt zonder tussenkomst van een beroepsmatige zorgverlener, dus zonder recept.

Hiermee kunnen op eenvoudige wijze en zonder de kosten van een bezoek aan een arts veel vervelende symptomen worden bestreden en sommige ziekten genezen. Veilig gebruik van deze geneesmiddelen vraagt echter om kennis, gezond verstand en verantwoordelijkheidsbesef.

De meeste geregistreerde zelfzorgmiddelen zijn uitgebreid en wetenschappelijk onderzocht. Dit in tegenstelling tot gezondheidsvoeding en voedingssupplementen (inclusief geneeskrachtige kruiden).

Zelfzorgmiddelen worden meestal beter verdragen dan vergelijkbare op recept verkrijgbare geneesmiddelen.

De producten van Froximun zijn allen Europees gecertificeerde Medische Hulpmiddelen, voorzien van CE-markering met nummeraanduiding en bijsluiter.

Wanneer er sprake is van een CE-teken met een nummeraanduiding dan heeft een zogenaamde ‘aangewezen instantie’ het product gecertificeerd op grond van onder meer de veiligheid, de bewaar- en opslagcondities en eventuele ongewenste bijwerkingen die onaanvaardbare risico’s opleveren.

De Zeolietproducten van Froximun Zeoliet zijn dan ook allen uitvoerig onderzocht, wetenschappelijk en klinsch bewezen, volkomen veilig in gebruik en vrij van verontreinigde stoffen zoals zware metalen.